Nectarine Verveineschelp
Bloemschelp van met een heerlijke zoete vulling van nectarine en verveineslagroom.
Nectarine Verveineschelp
- 10x Bloemschelp 9 cm
- 1/2 vanillecake
Benodigdheden Nectarine compote
- 400 gr nectarines, vers
- 40 kristalsuiker
- 6 pectine NH
- Schil en snijd de nectarines in stukjes.
- Verhit met de helft van de suiker in een pan.
- Meng de pectine door de resterende suiker.
- Zodra de pan met nectarines begint te pruttelen voeg je de suiker en pectine toe.
- Laat nog 1 minuut doorkoken en bewaar in de koeling.
Benodigdheden Verveineslagroom
- 450 ml slagroom
- 10 gr verse verveineblaadjes
- 30 gr kristalsuiker
- 6 gr gelatine
- Week de gelatine in water.
- Breng 1/3 van de slagroom tegen het kookpunt aan.
- Laat hierin de verveineblaadjes 30 minuten van het vuur af infuseren.
- Zeef de slagroom en verhit opnieuw met de suiker. Los de gelatine hierin op.
- Mix door de koude slagroom, bewaar in de koeling en klop voor gebruik stevig op.
- Leg een dun schijfje cake op de boden van de bloemschelp.
- Vul met de nectarine compote en spuit hier een rozet verveineslagroom op.
- Decoreer naar wens.
Aperol Spritz tartelette
Een zonnige cocktail, maar dan als tartelette? De verfrissende Aperol Spritz-tartelette is perfect om te genieten van zomerse vibes.
Meer informatie over Aperol Spritz tarteletteHup-Vlegel-Hup
Stap in de wereld van de Hollandse trots met onze vlegel, geïnspireerd door de iconische kleuren rood, wit en blauw.
Meer informatie over Hup-Vlegel-Hup