Nectarine Verveineschelp

Bloemschelp van met een heerlijke zoete vulling van nectarine en verveineslagroom.
Nectarine Verveineschelp
- 10x Bloemschelp 9 cm
- 1/2 vanillecake
Benodigdheden Nectarine compote
- 400 gr nectarines, vers
- 40 kristalsuiker
- 6 pectine NH
- Schil en snijd de nectarines in stukjes.
- Verhit met de helft van de suiker in een pan.
- Meng de pectine door de resterende suiker.
- Zodra de pan met nectarines begint te pruttelen voeg je de suiker en pectine toe.
- Laat nog 1 minuut doorkoken en bewaar in de koeling.
Benodigdheden Verveineslagroom
- 450 ml slagroom
- 10 gr verse verveineblaadjes
- 30 gr kristalsuiker
- 6 gr gelatine
- Week de gelatine in water.
- Breng 1/3 van de slagroom tegen het kookpunt aan.
- Laat hierin de verveineblaadjes 30 minuten van het vuur af infuseren.
- Zeef de slagroom en verhit opnieuw met de suiker. Los de gelatine hierin op.
- Mix door de koude slagroom, bewaar in de koeling en klop voor gebruik stevig op.
- Leg een dun schijfje cake op de boden van de bloemschelp.
- Vul met de nectarine compote en spuit hier een rozet verveineslagroom op.
- Decoreer naar wens.

Stoofperenslof met speculaas
Een ware ode aan de Nederlandse herfst en winter, waarin zoete stoofperen en kruidige speculaas samenkomen.
Meer informatie over Stoofperenslof met speculaas
Roomhoorn ijsjes
Dip de roomhoorns in de oranje chocolade voor een extra feestelijk effect!
Meer informatie over Roomhoorn ijsjes