Mango/ grapefruit bloemschelpen

Fris en kleurrijk: bloemschelpen met mango en grapefruit. Perfect voor een zomerse vitrine!
Mango/ grapefruit bloemschelpen
Benodigdheden voor ca. 12 bloemschelpen (6x korstschelp carré en 6x korstschelp bloem)
Mangocrémeux
- 4 gr gelatine
- 250 gr mangopuree
- 75 gr eidooier
- 100 gr heel ei
- 50 gr kristalsuiker
- 120 gr roomboter
- Week de gelatine in koud water.
- Breng de mangopuree en suiker aan de kook.
- Giet vervolgens al roerend op het ei en verhit de massa tot de juiste dikte.
- Giet op de boter en gelatine en mix glad.
- Laat volledig afkoelen in de koelkast.
Grapefruitgel
- 120 ml grapefruitsap
- 20 gr kristalsuiker
- 1 gr agar agar
- Verhit het grapefruitsap met de suiker.
- Voeg de agar agar roe, laat 2 minuten doorkoken en koel volledig af.
- Mix volledig glad.
- Leg een dun schijfje biscuit op de bodem van de schelp en vul af met de mangocrémeux.
- Spuit gezoete slagroom als bloembladen op de crémeux en vul met grapefruitgel.
Deze bloemvormige gebakjes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een verrassend frisse traktatie dankzij de tropische combinatie van mango en grapefruit. Perfect voor een lentefeest of zomerse vitrine!

Stoofpeer bourdaloue
Mini stoofpeertaartjes met een Franse twist!
Meer informatie over Stoofpeer bourdaloue
Ontdek de Börek: nu ook beschikbaar in het foodservicekanaal!
Breaking food news: de börek verovert de markt als een van de hardst groeiende snacks binnen de retail in Nederland. We zijn trots om aan te kondigen dat...
Meer informatie over Ontdek de Börek: nu ook beschikbaar in het foodservicekanaal!