Sinterklaasslof met kruidnoten en sinaasappel

Pak uit dit jaar!
Benodigdheden voor 10 stuks:
- 10 x Pruvé Slof amandelspijs rb
- 1500 g slagroom, gezoet
- Strooigoed
Sinaasappelconfit
- 100 g sinaasappelschil
- 300 ml sinaasappelsap
- 150 g kristalsuiker
Kruidnotenganache (100 g per slof)
- 400 ml slagroom
- 5 g kaneelpoeder
- 550 g melkchocolade
- 250 g kruidnoten
Werkwijze:
Sinaasappelconfit
Blancheer de sinaasappelschillen drie keer in ruim water. Kook de schillen met het sap en de suiker op zacht vuur tot het voor de helft is ingekookt. Mix tot een gladde gel en spuit een baan in het midden van de sloffenbodem.
Kruidnotenganache
Breng de slagroom aan de kook met het kaneelpoeder. Giet op de chocolade en kruidnoten en mix glad. Laat kristalliseren op kamertemperatuur en vul vervolgens de sloffenbodem bovenop de sinaasappelconfit.
Maak de slof af met slagroomrozetten en strooigoed.

Salted caramel millefeuille
Perfecte combinatie van salted caramel en crème suisse.
Meer informatie over Salted caramel millefeuille
Kleurrijke bladerdeegrolletjes
This is how we roll. Het bladerdeegrolletje 2.0
Meer informatie over Kleurrijke bladerdeegrolletjes