Spring naar inhoud

Sinterklaasslof met kruidnoten en sinaasappel

Een feestelijke slof met frisse sinaasappel en knapperige kruidnoten – de perfecte Sinterklaascombinatie van kruidig en romig.

Sinterklaasslof

Benodigdheden voor 10 stuks:

Benodigdheden sinaasappelconfit

  • 100 g sinaasappelschil
  • 300 ml sinaasappelsap
  • 150 g kristalsuiker
  1. Blancheer de sinaasappelschillen drie keer in ruim water.
  2. Kook de schillen met het sap en de suiker op zacht vuur tot het voor de helft is ingekookt.
  3. Mix tot een gladde gel en spuit een baan in het midden van de sloffenbodem.

Benodigdheden kruidnotenganache (100 g per slof)

  • 400 ml slagroom
  • 5 g kaneelpoeder
  • 550 g melkchocolade
  • 250 g kruidnoten
  1. Breng de slagroom aan de kook met het kaneelpoeder.
  2. Giet op de chocolade en kruidnoten en mix glad.
  3. Laat kristalliseren op kamertemperatuur en vul vervolgens de sloffenbodem met de kruidnotenganache bovenop de sinaasappelconfit.
  4. Maak de slof af met slagroomrozetten en strooigoed.

Deze feestelijke slof is perfect voor de Sinterklaasperiode. De krokante sloffenbodem wordt gevuld met een romige vulling op smaak gebracht met sinaasappel, en rijkelijk afgewerkt met kruidnoten. Een verrassende combinatie van kruidig en fris, die zorgt voor een originele twist op het traditionele Sinterklaasgebak.