Spring naar inhoud

Schnitt op tompouceplak

Weer eens wat anders!

Benodigdheden:

  • Pruvé Tompouceplak - art. nr. 11404


Cassis cremeux

  • 150 g cassis puree
  • 36 g melk
  • 140 g suiker
  • 120 g heelei
  • 4 g gelatine
  • 160 g boter


Truffel crème

  • 100 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 8 g eidooier
  • 100 g slagroom
  • 15 g brandewijn
  • 0,5 g vanille
     

Decoratie

  • Verse frambozen
  • Poedersuiker
     

Werkwijze:

Cassis cremeux

  1. Kook de cassis puree, melk en suiker.
  2. Voeg de heelei toe en verwarm tot 84°
  3. Laat afkoelen tot 40°.
  4. Emulgeer de gelatine en boter en giet in kaders van 8 x 20 cm. Het is ook mogelijk om
  5. deze in kaders van 60 x 40 cm te gieten en deze later te snijden naar gewenste afmeting.


Truffel crème

  1. Draai de boter en de poedersuiker luchtig.
  2. Voeg geleidelijk de brandewijn, de slagroom en eidooier en draai tot een gladde crème.


Opbouw

  1. Plaats de plak cremeux op de tompouce strook.
  2. Spuit diagonaal op met truffel crème.
  3. Zet verse frambozen tussen de banen crème en decoreer met poedersuiker.