Roomvlaai met gekarameliseerde appel
Een echte traktatie!
Benodigdheden:
- Pruvé Open vlaai 24 cm - art. nr. 24
- 952 g sinaasappel
- 14 g steranijs
- 14 g kaneel
- 476 g suiker
- 42 g gelatine
- 2380 g appel
- 24 g quelli
- Zwitsers room
- Pruvé Hagelschuim - art. nr. 63500
- Chocolade decoratie
Werkwijze:
- Breng de sinaasappelsap met de kruiden aan de kook.
- Laat ± 1 uur op laag vuur intrekken met de deksel op de pan.
- Zeef vervolgens de kruiden uit.
- Meng de quelli (koudbindmiddel) en de suiker en voeg dit toe aan het sap.
- Voeg vervolgens de geweekte gelatine toe
- Snijd de appels in blokjes en bak aan in gekarameliseerde suiker (100 gram).
- Voeg hier ook 100 gram roomboter aan toe.
- Als de appels beetgaar zijn voeg je deze toe aan sinaasappel/kruiden mengsel.
- Stort het mengsel in ringen en laat uit geleren.
- Vul de vlaaiboden met Zwitsers room en plaats daar de appelplakken bovenop.
- Geleer af en decoreer met hagelschuim en chocoladedecoratie.
Aperol Spritz tartelette
Een zonnige cocktail, maar dan als tartelette? De verfrissende Aperol Spritz-tartelette is perfect om te genieten van zomerse vibes.
Meer informatie over Aperol Spritz tarteletteStoofperenslof met speculaas
Een ware ode aan de Nederlandse herfst en winter, waarin zoete stoofperen en kruidige speculaas samenkomen.
Meer informatie over Stoofperenslof met speculaasZomers schelpje met pistache
Een prachtig exemplaar.
Meer informatie over Zomers schelpje met pistache