Zomerschelpen met kokos en passievrucht

Deze verfijnde zomerschelpen brengen een vleugje tropen naar je vitrines. Licht, exotisch en perfect voor zomerse dagen!
Zomerschelp met kokos en passievrucht
Benodigdheden voor 2x korstschelp (27cm) of 20x korstschelp (8,5cm)
Kokoscrèmeux
- 500 ml kokosmelk
- 80 g suiker
- 60 g eidooier
- 5 g gelatine
- 60 g roomboter
- Week de gelatine.
- Verwarm de kokosmelk met de helft van de suiker.
- Klop de eidooier los met de overige suiker en tempereer met wat warme kokosmelk.
- Voeg alles terug in de pan en verhit het geheel tot 82°C.
- Voeg van het vuur af de gelatine en boter toe.
- Laat volledig opstijven en vul de korstschelpen.
Passievrucht-limoengelei
- 200 g passievruchtsap
- 50 g limoensap
- 50 g kristalsuiker
- 5 g gelatine
- Week de gelatine.
- Verwarm het passievruchtsap, het limoensap en de suiker in een pannetje.
- Voeg van het vuur de gelatine toe en roer glad.
- Laat volledig opstijven.
Limoenroom
- 400 ml slagroom
- 100 g mascarpone
- 40 g poedersuiker
- Rasp van 1 limoen
- Klop de slagroom, mascarpone, poedersuiker en het rasp van 1 limoen op tot een stevige slagroom.
- Spuit vervolgens op de kokoscrémeux.
- Maak af met de passievruchtgelei en decoreer met geroosterde kokos en limoenrasp.
Deze verfijnde zomerschelpen brengen een vleugje tropen naar je vitrines. De luchtige schelp is gevuld met een romige kokoscrème en afgewerkt met frisse passievrucht voor een zonnige smaakbeleving. Licht, exotisch en perfect voor zomerse dagen!

Het boek van sinterklaas tompouce
Tompoucen met bitterkoekjes bavarois voor en tijdens Sinterklaas.
Meer informatie over Het boek van sinterklaas tompouce
Bombe Alaska
Met deze hazelnoot meringue turko wordt het gegarandeerd een feestje!
Meer informatie over Bombe Alaska