Bladerdeeg met stoofvlees en bier
Gemaakt met heerlijk korstdeeg van roomboter!
Benodigdheden:
- Pruvé Korstdeeg roomboter - art. nr. 11323
Vulling
- 3 kilo stoofvlees (mager rund)
- 2,7 liter saus voor hachee
- 1 flesje donker bier
- 60 gram binding ds puree
- 60 gram sous videmix bruin vero
- 20 gram kruidenmix voor hachee met zout
- Stabilisator voor bakvaste sauzen (naar dosering fabrikant)
- Vacuüm kookzak
Werkwijze:
Vulling
- Snijd het rundvlees in blokjes.
- Vermeng de blokjes rundvlees met de binding ds puree, kruidenmix voor hachee met zout en de sousvidemix bruin vero.
- Voeg de saus voor hachee toe aan het rundvlees.
- Vacumeer het in een vacuüm kookzak.
- Gaar het in een ketel of steamer op 85°C gedurende 8 uur.
- Snij daarna de zakken open en breng de massa in een pan aan de kook.
- Bind af met de stabilisator.
Bakinstructies
- Het stoofvlees moet van dusdanige substantie zijn dat hij met de spuitzak te verwerken is.
- Rol het bladerdeeg uit op 2mm.
- Breng de vulling naar wens aan.
- Bevochtig de onder plak.
- Dek af met een plak korstdeeg van 2 mm.
- Snij of steek naar wens uit.
- Bak in 20-25 minuten af op 190 graden.
Aperol Spritz tartelette
Een zonnige cocktail, maar dan als tartelette? De verfrissende Aperol Spritz-tartelette is perfect om te genieten van zomerse vibes.
Meer informatie over Aperol Spritz tartelette