Hartenvlaai met crème pâtissière en rood fruit

Een hartverwarmend gebak: ideaal voor Valentijnsdag of Moederdag.
Ingrediënten:
- 50 g eidooier
- 100 g roompoeder
- 100 g melkpoeder
- 200 g suiker
- 5 vanille stokjes
- 1000 g water
- 15 g gelatine
- 500 g slagroom (lobbig)
- Vers rood fruit
- Dobla (hart)decoratie en macarons
Werkwijze:
- Breng het water en de vanille aan de kook.
- Maak van de eidooier, roompoeder, melkpoeder, suiker en een beetje water een dik papje. Voeg dit toe aan het kokende water.
- Laat dit afkoelen bij ongeveer 50 graden.
- Voeg de uitgeknepen en opgeloste gelatine toe.
- Laat het geheel afkoelen tot 17 gaden en voeg vervolgens de 5 liter slagroom toe.
- Vul de vlaai met room en decoreer af met fruit, Dobla decoratie en macarons.
Serveer deze prachtige hartenvlaai en geniet van een moment vol liefde en zoetigheid!

Aperol Spritz tartelette
Een zonnige cocktail, maar dan als tartelette? De verfrissende Aperol Spritz-tartelette is perfect om te genieten van zomerse vibes.
Meer informatie over Aperol Spritz tartelette
Bourdaloue met stoofpeertjes
Heerlijk voor in het najaar!
Meer informatie over Bourdaloue met stoofpeertjes