Spring naar inhoud

Hartenvlaai met crème pâtissière en rood fruit

Ideaal voor Valentijns- of Moederdag.

Ingrediënten:

  • 50 g eidooier
  • 100 g roompoeder
  • 100 g melkpoeder
  • 200 g suiker
  • 5 vanille stokjes
  • 1000 g water
  • 15 g gelatine
  • 500 g slagroom (lobbig)
  • Vers rood fruit
  • Dobla (hart)decoratie en macarons
     

Werkwijze:

  1. Breng het water en de vanille aan de kook.
  2. Maak van de eidooier, roompoeder, melkpoeder, suiker en een beetje water een dik papje. Voeg dit toe aan het kokende water.
  3. Laat dit afkoelen bij ongeveer 50 graden.
  4. Voeg de uitgeknepen en opgeloste gelatine toe.
  5. Laat het geheel afkoelen tot 17 gaden en voeg vervolgens de 5 liter slagroom toe.
  6. Vul de vlaai met room en decoreer af met fruit, Dobla decoratie en macarons.