Roomvlaai met gekarameliseerde appel

Een echte traktatie!
Benodigdheden:
- Pruvé Open vlaai 24 cm - art. nr. 24
- 952 g sinaasappel
- 14 g steranijs
- 14 g kaneel
- 476 g suiker
- 42 g gelatine
- 2380 g appel
- 24 g quelli
- Zwitsers room
- Pruvé Hagelschuim - art. nr. 63500
- Chocolade decoratie
Werkwijze:
- Breng de sinaasappelsap met de kruiden aan de kook.
- Laat ± 1 uur op laag vuur intrekken met de deksel op de pan.
- Zeef vervolgens de kruiden uit.
- Meng de quelli (koudbindmiddel) en de suiker en voeg dit toe aan het sap.
- Voeg vervolgens de geweekte gelatine toe
- Snijd de appels in blokjes en bak aan in gekarameliseerde suiker (100 gram).
- Voeg hier ook 100 gram roomboter aan toe.
- Als de appels beetgaar zijn voeg je deze toe aan sinaasappel/kruiden mengsel.
- Stort het mengsel in ringen en laat uit geleren.
- Vul de vlaaiboden met Zwitsers room en plaats daar de appelplakken bovenop.
- Geleer af en decoreer met hagelschuim en chocoladedecoratie.

Appelflap Deluxe - nieuwe appelflap van Pruvé
Ook bij Pruvé gaan we met de tijd mee, want tijden veranderen. Zo hebben we onze vertrouwde Pruvé appelflap onder de loep genomen en doorontwikkeld tot...
Meer informatie over Appelflap Deluxe - nieuwe appelflap van Pruvé
Oranje tompouce
Een prachtige variatie op de klassieke oranje tompouce met een vleugje vanille!
Meer informatie over Oranje tompouce
Make It Magazine 2021
Nieuw! In samenwerking met Nederlandse bakkers hebben wij een gloednieuw inspiratiemagazine ontwikkeld, het Make It Magazine. Hierin komen bakkers aan het...
Meer informatie over Make It Magazine 2021