Roomvlaai met gekarameliseerde appel
Een echte traktatie!
Benodigdheden:
- Pruvé Open vlaai 24 cm - art. nr. 24
- 952 g sinaasappel
- 14 g steranijs
- 14 g kaneel
- 476 g suiker
- 42 g gelatine
- 2380 g appel
- 24 g quelli
- Zwitsers room
- Pruvé Hagelschuim - art. nr. 63500
- Chocolade decoratie
Werkwijze:
- Breng de sinaasappelsap met de kruiden aan de kook.
- Laat ± 1 uur op laag vuur intrekken met de deksel op de pan.
- Zeef vervolgens de kruiden uit.
- Meng de quelli (koudbindmiddel) en de suiker en voeg dit toe aan het sap.
- Voeg vervolgens de geweekte gelatine toe
- Snijd de appels in blokjes en bak aan in gekarameliseerde suiker (100 gram).
- Voeg hier ook 100 gram roomboter aan toe.
- Als de appels beetgaar zijn voeg je deze toe aan sinaasappel/kruiden mengsel.
- Stort het mengsel in ringen en laat uit geleren.
- Vul de vlaaiboden met Zwitsers room en plaats daar de appelplakken bovenop.
- Geleer af en decoreer met hagelschuim en chocoladedecoratie.