Spring naar inhoud

Roomvlaai met gekarameliseerde appel

Een echte traktatie!

Benodigdheden:

  • Pruvé Open vlaai 24 cm - art. nr. 24
  • 952 g sinaasappel
  • 14 g steranijs
  • 14 g kaneel
  • 476 g suiker
  • 42 g gelatine
  • 2380 g appel
  • 24 g quelli
  • Zwitsers room
  • Pruvé Hagelschuim - art. nr. 63500
  • Chocolade decoratie

Werkwijze:

  1. Breng de sinaasappelsap met de kruiden aan de kook.
  2. Laat ± 1 uur op laag vuur intrekken met de deksel op de pan.
  3. Zeef vervolgens de kruiden uit.
  4. Meng de quelli (koudbindmiddel) en de suiker en voeg dit toe aan het sap.
  5. Voeg vervolgens de geweekte gelatine toe
  6. Snijd de appels in blokjes en bak aan in gekarameliseerde suiker (100 gram).
  7. Voeg hier ook 100 gram roomboter aan toe.
  8. Als de appels beetgaar zijn voeg je deze toe aan sinaasappel/kruiden mengsel.
  9. Stort het mengsel in ringen en laat uit geleren.
  10. Vul de vlaaiboden met Zwitsers room en plaats daar de appelplakken bovenop.
  11. Geleer af en decoreer met hagelschuim en chocoladedecoratie.